Consulta Bülten

Saygıdeğer İş Ortaklarımız ve Değerli İlgililer,

Consulta İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hizmetleri olarak, çalışma hayatındaki en güncel gelişmeleri, haberleri ve değişiklikleri sizlerle paylaşmak için büyük bir heyecanla günlük Consulta Bülteni’ni başlatıyoruz. Bu bülten aracılığıyla sizlere, sektördeki önemli yenilikleri ve kritik bilgileri ilk elden ulaştırmayı hedefliyoruz. İş dünyasında güçlü ve bilgilendirilmiş adımlar atmanıza katkı sağlamak için yanınızdayız.

Günlük Gelişmeler

<!–

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi için başvurular başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 Haziran’da başlayan ön kayıtların yoğun talep gördüğünü ve iki gün içinde 12.246 başvuru yapıldığını belirtti. Kesin kayıtlar Temmuz ayında tamamlanacak, teşvik ödemeleri Ağustos 2024’te başlayacak ve proje 25 Ekim 2025’te sona erecek.


0-24 aylık çocuğu olan ve eğitimli bir bakıcıyı sigortalı olarak istihdam eden anneler, Çalışan Anne Desteğinden faydalanabilir. Aylık destek tutarı 325 avro olup, bekar veya özel gereksinimli çocuğu olan ve tam zamanlı çalışan anneler için bu tutar 375 avro olarak uygulanmaktadır. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

<!–

Günün Yargı Kararı

İşbaşı eğitim programı kapsamında yapılan çalışma, işçilik süresine dahil edilmez ve kıdem tazminatı hesabında dikkate alınmaz.

Davacı, 26/08/2019-17/11/2019 tarihleri arasında İŞKUR’a bağlı olarak işbaşı eğitim programında çalışmıştır. Bu dönemde işçi sayılmadığından kıdem tazminatı hesabına dahil edilmemiştir.

Davacının işçi olarak çalıştığı süre, 17/12/2019-10/04/2021 tarihleri arasındadır ve bu süre zarfında toplam 331 gün çalışmıştır. Bu nedenle, hizmet süresi bir yılın altında olduğundan davacı kıdem tazminatı ve yıllık izin alacağına hak kazanamaz. Mahkeme, bu taleplerin reddine karar vermelidir. Ayrıca, davacı fazla mesai ve tatil günlerinde çalıştığını kanıtlamış, ancak işveren bu çalışmaların karşılığının ödendiğini ispat edememiştir. Mahkemenin İŞKUR dönemi için hesaplama yapması hatalı bulunmuştur.

Günün Sorusu

Bunu Biliyor Muydunuz?







This email was sent to << Test Email Address >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Consulta · Kore Şehitleri Caddesi Üsteğmen Mehmet Gönenç Sokak · İstanbul 34394 · Turkiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir